Интензитета, заряда и фокуса на някои хора им позволява да изживеят 10 години за 1 година

10 December 2021

personalBGfocusintense

Интензитета, заряда и фокуса на някои хора им позволява да изживеят 10 години за 1 година.

Мнозинството никога няма да разберем дълбочината зад това изказване. Едно е да се разбере на ниво логика, друго е да се изживее. Представи си най-интензивния фокус който можеш да поддържаш за няколко часа. Умножи го по 10 и го направи всеки ден, всеки час. Това, според мен, е какво е да си в главата на човек със силен заряд/интензитет.

Как дефинирам интензивен фокус? Прост пример: 1 - пий силно кафе 2 - гледай в една точка за няколко часа, с възможно най-малко поглеждания встрани 3 - поддържай безкомпромисно в ума си предварително определена цел/сбор от мисли 4 - дръж в лявата(слабата) си ръка чаша с вода, без да я разливаш, в която водата е до ръба

Бонус точки, ако упражнението се случва докато в живота ти има "пожар"/много проблеми, където всеки един от тях убедително изисква пълното ти внимание, точно в този час, за нещо което е различно от целта в упражнението.

Също, едно е да си тромав/ленив/"just chill bruh" в мисленето и да гледаш в една точка, да мислиш за едно нещо, съвсем друго е да си зареден с енергия и ентусиазъм, да бъкаш от идеи, да искаш действие, и да поддържаш фокуса.

Не казвам, че примера е продуктивен. Примера ни отваря малко прозорче към изживяването на човек с висок интензитет. Изпитаното може да бъде приложено за четене, за слушане, за решаване на задачи, за каквато и да е активност. После си представи колко са по-напред във въображението и мислите тези хора, след години наред практикуване на интензитет. Експоненциална функция. Думите на повърхността може да са думи които всички използваме, но дълбочината зад изказванията е експоненциалнa.

И защо мнозинството сме им безинтересни. Не идва от "его", ами идва от факта, че са минали/изтествали нашите "велики" идеи и заключения за живота години преди ние изобщо да загатнем за тях. И да не забравяме, че тяхна една година не е наша една година. Вече са на коренно различна вълна от мисли, която не можем да си представим и веднъж, камо ли да поддържаме всекидневно.