По-важно е какъв човек си от това какво говориш и учиш детето чрез приказки

4 February 2022

personalBGtrauma

В пъти по-важно е какъв човек си от това какво говориш и учиш детето чрез приказки. Колкото по-малко разминавания на характера/начина по който си живееш живота с приказките, толкова по-ефективни биват уроците чрез приказките, защото има последователност и предсказуемост. Т.е. детето не трябва всеки път да спира и да се чуди къде точно се крие истината.

Бонус точки ако те мързи да мислиш(0.9) активно без да повтаряш едни и същи изтъракни помии, без да обсъждаш малоумни теми все едно са супер важни, ако те прекъснат за секунда докато гледаш бтв и нова грещиш като обезоглавен(1) налитайки на бой, а в същото време тормозиш малкия колко е важно да учиш здраво и го подлагаш на какви ли не п/объркващи изпитания когато не ти следва малоумните разбирания и стандарти.

0.9 - "Ама Венци, ти не разбираш, родителите ти също имат травми. Ленивото мислене е от травма.. Съобразявай се." Да брат, не разбирам. Благодаря че ми напомни. Другия път, ще ти направя мръсно, не.., ще ти правя мръсно години наред, после ще ти напомня, че имам много травми от детството и ще очаквам да ми простиш, през цялото време преструвайки се и отричайки лошото ми отношение

1 - не знам как крещи обезоглавения

Специален поздрав за "баща" ми. Линк към фейсбук пост.