Манипулативните практики на мобилните оператори (А1 в случая)

12 August 2021

personalBGmanipulation

Трябваха ми 3 ходения да си пракратя договора с А1 България. Това всъщност е малко. Не знам дали съм успял, надявам се че да. Любомир Жечев има интересно видео по темата А1.

Начина по който говорят, неяснотата, овъртанията, простото правят сложно. Питаш ги някой въпрос, който очевидно са тренирани да заобикалят, започват да ти вдигат тон, гледат те в очите aгресивно. Винаги като говорите се чудиш "да ама тука какво не ми казваш" и винаги се оказваш прав, нещо не ти казват.

Не дай боже случайно сгрешиш нещо, веднага се възползват да ти го натрият в носа, все едно цялото ти разсъждаване до сега е било грешно, тон на гласа все едно само си губят времето с тебе. "Ми вижте колко е просто, какво толкова не разбирате" - ми просто е и то много, ама като 10 пъти ми се казват различни неща с по 200 сложни изречения вместо няколко прости, как да не се обърка човек.

Целия разговор се усеща, че е една голяма битка за надмощие, а не спокоен разговор в който се опитват да намерят най-доброто за клиента. Проблема е, че те го правят всеки ден, по цял ден, наизустили са всички детайли. Тренират за това. И ти като отидеш, с още 10 други неща на ума, и като те залеят с всичките детайли, започваш да се пънеш как да отговориш - поставяйки те автоматично в неудобна ситуация от самото начало. И ако за момент си изпушнеш нервите, разбира се ще се възползват от ситуацията - гледайки те като чифтокопитно, не че те не са изпъшкали нервно 5 пъти преди това.

Може би съм обиколил около 10 техни офиса през годините, не много, но навсякъде отношението е едно. Започват адски мило, позитивно, усмивки до ушите, но само докато те водят разговоря на където са тренирани да го водят. После война.

Линк към фейсбук пост.