Не си поробен? Или не виждаш как си поробен? Има разлика

8 October 2021

personalBGsociety

Не си поробен? Или не виждаш как си поробен? Има разлика. Това че не разбираш как си поробен не те прави по-свободен.

Дефиницията ми за "поробен" в този пост е да не разбираш как ти реално работиш за нечии различни интереси, които не са в полза на теб самия и на околните, а не работиш за своите. Как работиш за развитието на интересите на друг, който няма интерес ти да имаш полза. Хвърляйки ти къшейчете хляб, представяйки ти къшейчетата за храна от 5 звезден ресторант, и ти да му благодариш. Без и капка да осъзнаваш това. И сам да се убеждаваш, че тези чужди интереси са в твоя полза. Не само, ами и убеждаваш и другите, че са и в тяхна полза.

Най-умелите войни се печелят още на ниво ценностна система. Къде ти насочват вниманието. След което ти дори не изпитваш нужда да се съпротивляваш. Учат те да гледаш на тези които се противят като на немислещи, докато реално ти си този който попива първата информация която ти хвърлят наготово.

Победи противника си като го убедиш, че той вече е победител. Докато реално го тъпчеш с ботуша в същото време. Най-ефективния метод да спечелиш войната е да вземеш своето без дори да се стига до битка в която може да загубиш.

Линк към фейсбук пост.