Нещо много фундаментално и човешко липсва

18 January 2022

personalBGtraumasociety

Съобщение към младото ми Аз(сега съм старото) и към всички тинейджъри които усещат, че нещо много фундаментално и човешко липсва. Че изговорените думи не съвпадат с реалността. Че много неща се говорят, но не и важните неща. Много неща се изпускат.

Съобщението: Понякога дявола се крие в най-"близките/добронамерени" ти хора. Трика на дявола не е да те заблуди, че не съществува, а да те заблуди къде съществува. Не сте полудели. Или поне не сте хората които са изгубили връзка с реалността, отричайки случилото се.

Туториал: Стъпка1 на дявол: заблуждава те да си мислиш, че изглежда като червена човешка фигура, на небето, с червено черни рога и шибан синжир

Стъпка1.1: съзнаваш че думите се използват фигуративно, че не се има предвид картинката, а какво символизира картинката

Стъпка2 на дявол: заблуждава те, че най-"близките" ти, които внимателно са си градили добър имидж за пред хората, успешно заблуждавайки и себе си по пътя, че са добри и грижовни. Имидж който може би няма абсолютно нищо общо с истинските динамики вътре в семейството/групата/екипа/класа, напълно отричайки твоите лични изживявания с тях, ни веднъж повдигайки темата за какво се е случило в миналото, какво продължава да се случва. Да се поправят? О НЕ. Да изкупят прошка? Ква прошка ве. Света не се върти около тебе. Докато 99% от изживяванията с тях, които успееш да си спомниш, са ИНТЕНЗИВНА, ОТКАЧЕНО БОЛЕЗНЕНА, ЯРОСТНА, НЕКОНТРОЛИРУЕМА, БРУТАЛНА, ОГНЕНА БОЛКА. Така някак дявол отново успява да те заблуди, че не е там, че трябва да го търсиш другаде. Не си работил достатъчно здраво. Не си бил достатъчно дисциплиниран. Нежен си бил. Много си го мислил. Живеел си бил в миналото.

Стъпка3: съзнаваш че всъщност дявола не е в точно определени хора, а определено държание и начин на мислене. Съзнаваш че през цялото време дявола се е криел под носа ти. Съзнаваш че всъщност си бачкал прекалено здраво, натискал си се прекалено здраво, игнорирал си прекалено много истинска болка, в продължение на много дълго време, причинявал си си допълнителна болка да коменсираш за постоянните мисли, че не се натискаш достатъчно, и вече просто не можеш да издържиш, не е възможно, мозъка ти е блокирал 99% от времето, няма какво да направиш и започваш да виждаш истината

Стъпка4 на дявол: "близките" ти продължават да се преструват, че проблемите са в тебе

Стъпка5: следва продължение (муахаххахаха)

Линк към фейсбук пост.

снимка