Приятелства в лесни и трудни времена

29 January 2022

personalBGfriendship

Приятелствата създадени в трудни времена остават и в лесните. Обратното не винаги е вярно.

Някои приятелства, без да ги тестваш, интуитивно усещаш, че са там само за в добрите времена.

Дългосрочните, трайните, чистите, честните, истинските, духовните, страстните приятелства се раждат в мрачните, студените, рисковите, враждебните, несигурните моменти.

Понеже няма как да няма неразбрали - няма нужда да се стига до войни. Не говоря за това. Има нужда да сме готови, разбира се, но не говоря за това.

Това за което говоря е живота да се живее на 110%. За всеки това изглежда различно, но всеки знае, във всеки един момент, дали си живее живота на 110% или не. Всеки знае това много добре, без значение какво показваме публично.

Когато живота се живее на 110%, трудните моменти, конфликтните ситуации, различните ценности, и куп други неща, са даденост. Те винаги се сблъскват. Създавайки възможности да се тестваме взаимно кой до каква степен е добър приятел и кой не.

Та, нека не чакаме да се стига до войни и да трябва вече наистина да усетим цимента. Калта. Кочината. Хаоса. Истинската несигурност. Борейки се с вътрешната, личната война, демончетата, несигурността, всеки ден, това е начина да се избягват големите, покъртителни войни. Това е начина да сме честни към себе си. А когато човек е честен към себе си, доста трудно да е нечестен към другите. Та.. нека така градим приятелствата.

П.П. Нека също си използваме интуицията и да не оставяме постове/мисли като този да тръгнем да тестваме хората без да има причина. Отново... не говоря за това. Говоря за това, че когато има трудни моменти и конфликти, има нужда от повече смелост, не да се игнорират дълго време и после да се чудим от къде ни е дошло, за кое по-напред да се хванем.

Линк към фейсбук пост.