Плувах кроул за 5 часа и 45 мин без никакви почивки

23 August 2021

personalfitnessenduranceachievement

Плувах кроул за 5 часа и 45 мин без никакви почивки. Разстояние 10км +/-. На отиване морето беше спокойно, с изключитение на последните 200-300м, където течението беше много в моя полза. На връщане имах интересен чат с 3 демона, единия имаше женски глас, но за това в друг пост. Тогава течението беше точно срещу посоката ми през цялото време, вълните не бяха слаби, макар не бяха страшни.

Много грубо калкулиране на маршрута в Гугъл Карти ми дава общо 7км (картинка долу в поста). Реално плуването ми е много зиг-загаво. Нищо общо с правите черти които съм начертал. Колкото и да съм бавен, не вярвам да съм поддържал средна скорост под 2.5 км/час, макар е възможно(1). Да закръглим на 6 часа плуване, 6х2.5 = 15 км. Да кажем че наистина съм охльов и съм поддържал 2 км/час това са пак грубо едни 12 км.

Не мисля, че се залъгвам с 10 км. Наистина смятам течението, вълните и зиг-заг плуването ми играят огромна роля в общото разстояние.

Бих искал да напиша повече за изживяването, но мозъка ми е все още на "ляво загребване, дясно загребване". Следващите постове може да се опитам да споделя до колкото мога с думи. Напомням за опитните в плуването, че преди 3 месеца и след 15м кроул дишах все едно съм бягал 200м спринт. Лично за мен това си е окей постижение и окей за споделяне.

1 - не мисля, че съм поддържал под 2 км/час защото тялото ми е все още доста сковано и стегнато във водата и ако не поддържам сравнително бърза скорост краката ми потъват без да ме питат. фейсбук-пост swim_six_hours_non_stop